Désolé, cet article est seulement disponible en Nederlands. Pour le confort de l’utilisateur, le contenu est affiché ci-dessous dans une autre langue. Vous pouvez cliquer le lien pour changer de langue active.

Deeg: Ingrediënten

350 gram bloem

25 gram verse gist

2 eieren

35 gram witte basterdsuiker

7 gram zout

0,50 stuks citroenrasp
30 gram roomboter

30 gram margarine

210 milliliter water

250 gram rozijnen

70 gram noten

200 gram spijs

Amarena kersen 250 gram

200 gram bak vast gele room

Evt. amandelschaafsel als deco 

Ingrediënten na het bakken:

boter, gesmolten (om het deeg mee in te smeren)

poedersuiker 

Werkwijze:

 

Zelfgebakken brood met een knapperige, dunne korst en zacht en luchtig van binnen? Het antwoord is: STOOM!
Hoe werkt het? Door stoom wordt de korstvorming uitgesteld (door ovenrijs neemt het volume toe), het product krijgt een mooie glans en stoom voorkomt uitdrogen. Stoom moet aan het begin van het bakproces worden toegevoegd. Het brood krijgt dan een mooie scheuring en een knapperige korst, doordat het deeg soepel wordt gehouden door stoom. Stoom heeft ook het voordeel dat het zetmeel sneller wordt verwarmd (verstijfd), hierdoor ga je het bakproces iets verkorten voor het beste resultaat.

Door mijn jarenlange ervaring als broodbakker en baktechnisch adviseur heb ik een effectief, betaalbaar en duurzaam product ontwikkeld dat van elke type oven thuis een echte professionele, ambachtelijke bakkersoven maakt:
het gebruiksvriendelijke stoombakje DeSh~Stoom.

 

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *